Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Versnipperde informatie schiet tekort

Versnipperde informatie schiet tekort

Veel ouders vinden dat de informatievoorziening over het combineren van werk en gezin tekort schiet. Ouderschapsverlof, zorgverlof, de kinderopvangtoeslag; het is voor veel ouders niet duidelijk wat de wet- en regelgeving is. Dit stelt bijna de helft van de werkende ouders in een peiling van het Nederlands Jeugdinstituut en kenniscentrum E-Quality.

Alleen voor standaardgezin
Als er al informatie online staat over bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag, dan vinden ouders het lastig te beoordelen of deze informatie betrouwbaar is. de informatie richt zich te vaak op het standaardgezin. Onder 27 procent van de ouders die aangeven dat werk en gezin niet goed te combineren is, bevinden zich veel aleenstaande ouders. Bijna driekwart van de ondervraagden (73 procent) vindt dat werk en gezin goed te combineren is.

Werkgever
18 Procent van de ondervraagde ouders vindt dat de werkgever onvoldoende doet om de combinatie van werk en gezin mogelijk te maken. Zij zouden graag zien dat hun werkgever zich soepeler opstelt over flexibele werktijdenof in het geval van ziekte bij een kind.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.