Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verplicht bewaren: overzicht ingezette beroepskrachten en presentielijsten kinderen

Kinderopvangorganisaties zijn straks verplicht om de overzichten van ingezette beroepskrachten en de presentielijsten van kinderen zes weken te bewaren. Althans, het kabinet wil dat wettelijk laten vastleggen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Tot en met 17 september 2023 kun je reageren op deze voorgenomen wetswijziging.
verplicht-bewaren-overzicht-ingezette-beroepskrachten-en-presentielijsten-kinderen
Foto: ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht

Een inzichtelijke administratie is belangrijk voor een goede bedrijfsvoering, vindt het kabinet. Daarnaast helpt het bijhouden van de ingezette beroepskrachten en het aantal kinderen dat gebruikt maakte van kinderopvang het toezicht door de GGD in de kinderopvang.

Voldoen aan eisen kinderopvang

Aan de hand van deze overzichten kan de houder van de kinderopvangorganisatie aantonen dat het kindercentrum voldoet aan de eisen voor de beroepskracht-kindratio, de drie-uursregeling en het vaste gezichtencriterium. De houder moet bij een inspectie de overzichten van de afgelopen zes weken kunnen aanleveren. Dat wil het kabinet wettelijk laten vastleggen, door middel van een wijziging van de Regeling wet kinderopvang.

Onduidelijke administratie

Het komt nu voor dat houders deze informatie niet goed bewaren of niet (duidelijk) aanleveren. Daardoor kan de toezichthouder niet goed beoordelen of de kinderopvangorganisatie aan de eisen voldoet. Deze verplichting moet daar verandering in brengen, vindt het kabinet.

Internetconsultatie

Wil je reageren op de nieuwe regeling? Dat kan tot en met 17 september 2023 via een internetconsultatie. Klik hier om naar de internetconsultatie te gaan >>

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.