Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VeiligheidNL komt met compensatie na brand Risicomonitor

Frida Noordzij
VeiligheidNL komt met een compensatie na de brand bij de Risicomonitor op 2 januari, waarbij alle gegevens die kinderopvangorganisaties hadden ingevoerd verloren zijn gegaan. Zij krijgen dit jaar 25 procent korting op de gebruikskosten.
iStock

Dat laat VeiligheidNL vrijdagmiddag 15 meert weten in een brief aan haar klanten, die de Brancheorganisatie Kinderopvang op haar website publiceerde.

Reconstrueren

Er werd tevergeefs geprobeerd om de gegevens rond de risicoinventarisatie en –evaluatie, zoals locatiegegevens en beleidsplannen of Arbo-rapportages, in de Risicomonitor te reconstrueren. Maar zonder succes. BMK wil VeiligheidNL aansprakelijk stellen voor de schade, maar zelf zegt het expertisecentrum niet aansprakelijk te zijn voor het verloren gaan van de gegevens en eventuele daaruit voortvloeiende kosten of schade.

Hersteld

Inmiddels is de Risicomonitor hersteld. Dit betekent wel dat kinderopvangorganisaties alle gegevens opnieuw moeten invoeren. ‘Ter compensatie van het ongemak bieden wij u daarom voor 2019 een korting aan van 25% op de jaarlijkse gebruikskosten. Deze korting zal worden verwerkt in uw factuur’, schrijft VeiligheidNL in de brief.

Data invoeren

‘Daarnaast zijn wij nog steeds bereid om verloren data opnieuw voor u in te voeren. Wij raden u aan om daarbij gebruik te maken van de back-up die u na het invoeren van de gegevens heeft kunnen maken (pdf-bestand). Indien u uw data uiterlijk 31 maart aanstaande naar ons opstuurt, voeren wij deze opnieuw voor u in en nemen wij de kosten daarvan voor onze rekening. Daarna kunt u hier geen beroep meer op doen.’

Gebruik maken van deze service? Stuur de digitale bestanden naar risicomonitor@veiligheid.nl, onder vermelding van bedrijfsnaam, naam contactpersoon en telefoonnummer. Dit mailadres kan ook worden gebruikt voor eventuele vragen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.