Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vasttapen Finse kinderen blijft onbestraft

Vasttapen Finse kinderen blijft onbestraft

Een vreemd incident in een Fins kinderdagverblijf waarbij twee medewerkers van kinderdagverblijf Tombeto twee meisjes als straf met hun armpje vastzetten met tape, blijft onbestraft. De rechtbank in Helsinki acht niet bewezen dat het vasttapen tot pijn of andere schade had geleid. Bovendien was de tape niet op de huid van het kind geplakt en had en de situatie niet lang geduurd.

In haar eentje
De zaak dateert uit de herfst van 2009. De medewerker die de arm van het 2-jarige kind had vastgetaped, zei tegen de rechtbank dat de bedoeling was om de situatie tijdens de lunch te kalmeren. Volgens haar beschouwde het kind de situatie als een spel. Volgens de medewerker was de arm slechts 15 seconden vastgetaped. Volgens de andere medewerker die terecht stond, stak het tweede meisje, 1 jaar oud, steeds haar vingers diep in haar mond en werd gevreesd dat zij zichzelf pijn zou kunnen doen of zou kunnen overgeven. Tijdens het incident probeerde de medewerker in haar eentje aan acht kinderen eten te geven.

In paniek
De moeder van één van de twee kinderen bij wie deze werkwijze werd toegepast zei in de rechtszaal dat haar kind in de nacht wakker bleef en in paniek huilde sinds het incident in 2009. Het meisje wilde niet langer meer terug gaan naar het kinderdagverblijf. Toen het incident plaatsvond, was het meisje 2 jaar oud.

Geen pijn
De rechtbank kwam tot de conclusie dat het niet de bedoeling van de medewerksters was om de kinderen pijn te doen. Ook concludeerde de rechtbank dat het niet mogelijk was om te bepalen dat het vasttapen een verantwoorde manier was om kinderen te hanteren. De directrice werd vrijgesproken, ook omdat zij duidelijk had gemaakt dat het vasttapen van kinderen niet door de beugel kon. Zowel de directrice als de twee medewerkers werken niet meer voor het kinderdagverblijf.

Foto: Stock.xchng