Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanaf 2013 koppeling kinderopvangtoeslag doelgroepouders

Doelgroepouders

Vanaf 2013 krijgen ook doelgroepouders te maken met een koppeling tussen kinderopvangtoeslag en “gewerkte uren”. Zij hoeven daarnaast de kinderopvangtoeslag niet meer gedeeltelijk aan te vragen bij de gemeente of uitkeringsinstantie UWV, maar krijgen het direct door de Belastingdienst uitgekeerd.

Doelgroepouders
De term doelgroepouders omvat ouders die in een uitzonderingspositie zitten en toch gebruik maken van kinderopvang. Het gaat om ouders die niet werken, die in een re-integratietraject zitten, die nog studeren, die tienermoeder zijn of in een inburgeringstraject zitten. Zij hebben wel recht op kinderopvangtoeslag, maar het recht op toeslag wordt verbonden aan de duur van een traject dat leidt naar werk.

Wijzigingen Wet kinderopvang
Dinsdag nam de Eerste Kamer de nieuwe Wet kinderopvang aan waarin bezuinigingen voor 2012 en 2013 zijn opgenomen. De bezuinigingen voor 2012 zijn al ingegaan. Ouders ontvangen alleen kinderopvangtoeslag voor de uren van de minst werkende ouder. In 2013 komen daar bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor het eerste kind bij. Hoge inkomens ontvangen geen toeslag meer voor hun eerste kind en bij lagere inkomens wordt dit afgebouwd.

Bekijk hier de maatregelen voor 2012 >>
En het Besluit kinderopvangtoeslag voor 2013 >>

Bron: Rijksoverheid.nl
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.