Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Ark: ‘Risico op besmetting nooit helemaal uit te sluiten’

Het risico op besmetting op de kinderopvang kan nooit helemaal uitgesloten worden. Dat zegt staatssecretaris Tamara van Ark als antwoord op vragen van de redactie van Kinderopvangtotaal. Ook spraken wij met kinderopvangorganisaties. Weigeren zij niet-gevaccineerde kinderen?
AdobeStock

Met

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. En dit is precies waar het volgens mij niet naar toe moet gaan. Nu gaan bepaalde kindercentra weren en anderen niet. Met als gevolg dat het ene kind weg gaat bij het ene kindercentrum en het andere kindercentrum er een klant bij heeft maar mogelijk ook meer risico loopt doordat er meer niet gevaccineerde kinderen heen gaan. Ik zou willen dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt ipv over de ruggen van de kinderopvang deze situatie ‘uit te spelen’. Je mag ouders wel vragen over het wel of niet volgen van het Rijksvaccinatie programma maar ouders hoeven het niet te zeggen en mogen zelfs ‘liegen’ om af te zijn van de discussie. Pas met een inentingsbewijs bewijs in je handen weet je het echt. Vervolgens is het nu nog informatie die AVG heel gevoelig ligt. De informatie mag ik niet gebruiken en zeker niet delen. Ik denk dat wij als branche kinderopvang zoveel mogelijk op één lijn moeten komen om te voorkomen dat de hele situatie juist zorgt voor een wig.

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.