Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vaders hebben moeite met combinatie werk en gezin

Vaders

Veel vaders van kinderen van 4-12 jaar oud hebben moeite om het werk en hun gezin te combineren. Dit gaf 30 procent van de vaders aan die deelnamen aan de Nationale Ouder Monitor 2011 van het tijdschrift Groter Groeien.

Meer invloed
Het opvoeden is moeilijker geworden vinden veel vaders, 42 procent van hen geeft dit in het onderzoek aan. Een klein percentage denkt dat hij meer invloed op de opvoeding heeft gekregen de afgelopen tijd. Maar de combinatie valt tegen soms, blijkt ook uit deze reactie: Als ik bij het afzwemmen van mijn kind wil zijn, kan ik niet die belangrijke meeting op mijn werk voorzitten. Hoe doen andere mannen dat? Gaan die ook eerder naar huis terwijl de vergadering nog niet is afgelopen?’

Bijdrage kinderopvang
In hetzelfde onderzoek zegt 19 procent van de vaders dat ze slapeloze nachten hebben door het internetgebruik van hun kinderen. 22 Procent vindt wel dat gamen, mobiele telefoons en internet een positieve invloed hebben op de opvoeding. 34 Procent van de vaders is te spreken over de bijdrage die het kinderdagverblijf of de school levert aan de opvoeding.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.