Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV keurt ontslagen IJsterk af

De Amsterdamse kinderopvangorganisatie IJsterk mag haar plan om 65 mensen te ontslaan niet uitvoeren van het UWV. De uitkeringsinstantie is het niet eens met de keuze van de ontslagen medewerkers.
De persoon op de foto is niet werkzaam bij IJsterk
De persoon op de foto is niet werkzaam bij IJsterk - Foto: ANP Photo

IJsterk was van plan om de medewerkers van de zes gesloten vestigingen te ontslaan omdat het op de overige locaties graag vaste gezichten op de groep wilde houden. Maar het UWV ziet het anders.

Last in, first out

Zij vinden dat de zes locaties, die per 1 oktober gesloten zijn, onderdeel uitmaken van het grote bedrijf en niet op zichzelf staan. Ontslagen moeten over de hele organisatie verdeeld worden volgens het principe ‘last in, first out’. Dat betekent dat medewerkers die zich veilig waanden, zich toch zorgen moeten maken om hun baan.

Structurele oplossing

Directeur van IJsterk Ronald van Rooden benadrukt in Het Parool dat de bedrijfseconomische noodzaak om medewerkers te ontslaan niet ter discussie staat bij het UWV. ‘Het is een afwijzing op technische gronden.’ Wel wil van Rooden een structurele oplossing zoeken in plaats van nu ‘paniekvoetbal te gaan spelen’. Hij hoopt in november met concrete plannen te komen.

Vervangingspool

De 45 boventallige medewerkers die nog in dienst zijn, worden de komende tijd aan het werk gehouden in een interne vervangingspool. De contracten van tijdelijke medewerkers worden niet verlengd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.