Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UPDATE: Kinderopvang ontslaat verdachte medewerker

Frida Noordzij
De medewerker van Koningskinderen Kinderopvang in Oosterbeek, die zich mogelijk twee keer schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, is per direct ontslagen. ‘De onhoudbare situatie heeft er, los van de uitkomst van het onderzoek, toe geleid dat Koningskinderen deze beslissing heeft moeten nemen’, staat in een mailtje van de directie aan de ouders.
Foto ter illustratie (Bron: iStock)

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de medewerker op non-actief is gesteld, na klachten van grensoverschrijdend gedrag. Toen werd ook kenbaar gemaakt dat er eerder, in oktober 2017, al onderzoek werd gedaan naar de medewerker na soortgelijke klachten. Dat werd voor de ouders stil gehouden. ‘Als er een dergelijke ernstige melding binnenkomt dan zijn er allerlei protocollen die een opvang moet volgen. Dat is niet gebeurd’, laat Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK (de belangenvereniging voor ouders), in een reactie aan de Gelderlander weten.

Zedenpolitie

In oktober kon de zedenpolitie geen bewijs vinden van strafbaar handelen door de medewerker. Deze kwestie werd binnen de organisatie gehouden. Jellesma pleit voor zoveel mogelijk openheid, transparantie in de kinderopvang. ‘Ik heb vaker met dit bijltje gehakt en geloof me, ouders lopen niet weg als ze dit soort mededelingen krijgen. Probeer het dan niet in de doofpot te stoppen. Nu is er wel een zekere openheid en zijn ouders boos dat ze niet eerder zijn ingelicht. Dat begrijp ik.’

Toegang ontzegd

Jellesma maakte zich boos om het nieuws dat de ouders van een kind dat in oktober mogelijk slachtoffer is geworden van dezelfde medewerker, de toegang is ontzegd tot de informatiebijeenkomst afgelopen dinsdag in Oosterbeek. Jellesma: ‘Het is ronduit schandalig dat deze ouders de toegang is ontzegd tot zo’n belangrijke bijeenkomst. Zij hadden in alle open- en eerlijkheid hun ervaringen moeten kunnen delen.’

Burgemeester

Enkele ouders gaan volgende week in gesprek met burgemeester Agnes Schaap van Renkum. Ze krijgen steun van BOinK. Jellesma wil met Schaap praten over de handelwijze van Koningskinderen, maar ook van de gemeente Renkum in deze kwestie.

Onderzoek

In verband met het nog lopende onderzoek door de zedenpolitie, kan en mag directeur Michliene Verduijn van Koningskinderen niet inhoudelijk reageren. ‘We zouden graag onze reactie willen geven, maar zolang het onderzoek nog loopt mogen we in het belang van het onderzoek geen uitspraken doen van de politie. Daar houden we ons aan. Zodra er meer duidelijk is, informeren we ouders uiteraard meteen.’ Ook de medewerker wil inhoudelijk niets zeggen. ‘Ik heb een verschrikkelijke dag gehad. Ik wil er nu niets over zeggen’, aldus de man.

Bron: gelderlander.nl


Tweehonderd bezorgde ouders kregen dinsdag van de politie te horen dat er geen strafbaar feit gepleegd is op een van de vier locaties van Koningskinderen Kinderopvang in Oosterbeek. De verdachte medewerker werd wel direct op non-actief gesteld. Lees onze eerdere berichtgeving


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.