Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Unicef: Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederland scoort het hoogst wat betreft het welzijn van kinderen. Dat staat in een rapport van Unicef. Volgens Unicef gaf liefst 95 procent van de Nederlandse kinderen zelf aan tevreden te zijn over hun leven. In 2007 voerde Nederland ook de lijst aan.
Unicef: Nederlandse kinderen het gelukkigst
Foto: ANP Photo

In de 29 meest ontwikkelde landen deed Unicef onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Noorwegen, IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 compleet. De Verenigde Staten, Litouwen, Letland en Roemenië sluiten de lijst.

Materieel welzijn, onderwijs en gedrag

Nederland scoort het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Ons land neemt de vierde plaats in waar het gaat om huisvesting en een vijfde plek wat betreft gezondheid en veiligheid. Met een gemiddelde van 2,4 over de vijf onderzoeksgebieden blijft Nederland nummer 2 Noorwegen (gemiddelde 4,6) ruim voor.
Onderzoek van belang
Het welzijn van kinderen heeft invloed op ontwikkelingen op latere leeftijd, zoals werkloosheid, drugs- en alcoholgebruik en betrokkenheid bij misdaad. Om die reden is onderzoek naar het welzijn van belang voor het maken van beleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.