Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitstel voor gastouders definitief

Uitstel voor gastouders definitief

Eindelijk is er duidelijkheid voor gastouders. De deadline voor de kwaliteitseisen van gastouders is verschoven. Zij hoeven zich nu pas voor 1 oktober 2010 bij de gemeente aan te melden (dit was 1 september) en ouders die gebruik maken van gastouderopvang hebben in 2010 altijd recht op kinderopvangtoeslag, ook als gastouders in 2010 nog niet aan de eisen voldoen.

Eénlocatie-eis losgelaten
Op die manier hoopt Minister Rouvoet dat opleidingscentra en gastouderbureaus wel de tijd hebben om de procedures af te ronden en de diploma’s voor gastouders in orde te maken. Maar Rouvoet komt ouders op nog een belangrijk punt tegemoet, want hij laat de één locatie-eis vallen. Dat betekent dat zij niet alleen thuis, maar ook bij (meerdere) vraagouders kunnen oppassen waardoor het werken als gastouders aantrekkelijker wordt. Met deze besluiten is de minister tegemoet gekomen aan de wens van de Tweede Kamer. 

Lees meer op rijksoverheid.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.