Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twintig maanden cel voor ontuchtpleger De Bilt

Marianne Velsink
De rechtbank in Utrecht heeft de 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. veroordeeld tot twintig maanden cel en tbs met voorwaarden voor ontucht met zeven meisjes. Het ontucht vond plaats tijdens werktijd op de bso.
De sport-bso waar Bart C. werkte.

Tegen C. was dertig maanden cel en tbs met voorwaarden geëist. Hij mag van de rechter geen contact met de slachtoffers en hun gezinnen hebben en mag ook niet meer in de gemeente De Bilt komen. Ook moet hij een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Spijt betuigd

Het misbruik van Bart C op de buitenschoolse opvang kwam vorig jaar zomer aan het rollen toen twee zusjes van vier en zes jaar oud het misbruik aan hun ouders vertelden. De vader van de meisjes belde daarop meteen de politie. Uiteindelijk werd C. verdacht van zeven misbruikzaken, allemaal op de bso. Tijdens de zitting vertelde de voormalig pedagogisch medewerker zijn kant van het verhaal en betuigde hij spijt. Ook kwamen ouders van slachtoffertjes aan het woord. Zij verweten C de onschuld van hun kinderen te hebben weggenomen.

Masochistische stoornis

Volgens een psychiater en psycholoog die C. hebben onderzocht, heeft hij zijn seksuele impulsen niet onder controle en heeft hij een masochistische stoornis. Hij richt zich op kinderen omdat hij zich bij hen minder schaamt en omdat ze minder snel zullen praten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.