Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top 100 houders kinderopvang: minder locaties en kindplaatsen

De top 100 houders in de kinderopvang van december 2022 is bekend! De top met het hoogste aantal kinderopvangplaatsen is sinds oktober 2022 ongewijzigd. Wel opvallend: bij de top 5 van houders is het aantal locaties afgenomen ten opzichte van oktober.
15-000-minder-kinderen-naar-de-kinderopvang-in-derde-kwartaal-2022
Beeld: AdobeStock

Kinderopvangorganisaties Smallsteps en Partou blijven de lijst aanvoeren als grootste kinderopvangorganisaties, gevolgd door Stichting Kind & Co Ludens, Stichting Humankind en Gro-up, zo meldt Kinderopvang-wijzer.

Groei tot stilstand

Sinds oktober 2022 lijkt de groei van de kinderopvangbranche tot stilstand te zijn gekomen. De wijzigingen zijn wel erg beperkt. De 100 bedrijven in de lijst hebben per saldo 13 locaties en 121 kindplaatsen minder. Hierbij kan het dus zijn dat locaties gesloten zijn, verkocht of gefuseerd zijn aan/met een andere organisatie.

Grootste stijgers en dalers

Kinderopvang Wageningen BV is na afwezigheid op de lijst van oktober weer terug in de top 100. Nieuw is Stichting Kinder Opvang Parkstad. Stichting Mikz kinderopvang en Stichting Allente opvang zijn de grootste stijgers op de lijst met vier plekken. Nummereen Kinderopvang B.V. is de grootste daler met negen plekken.

Meer dan 600.000 kindplaatsen

Eind december 2022 zijn er in totaal 17.009 kinderopvanglocaties (kdv en bso) met 647.534 kindplaatsen ingeschreven bij het LRK. De locaties zijn in handen van 2.903 verschillende rechtspersonen. De top 100 houders kinderopvang, gebaseerd op het aantal kindplaatsen, vertegenwoordigen 47 procent (8.009) van het totaal aantal locaties en 52 procent (337.638) van het totaal aantal kindplaatsen.

Bekijk hier de volledige top 100 houders kinderopvang van december 2022 >>

Never a dull moment in de kinderopvangsector. Een veelgehoorde zin op de redactie van KinderopvangTotaal. De sector staat nooit stil en het nieuws ligt dagelijks voor het oprapen. In 2022 werden onze artikelen in totaal miljoenen keren bekeken. Namens de redactie willen we jullie daarvoor bedanken! En traditiegetrouw maken we een top 10 van de meest gelezen artikelen op KinderopvangTotaal >>

Bron: Kinderopvang-wijzer.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.