Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht op kinderopvang niet overal goed

Toezicht op kinderopvang niet overal goed

Iets meer dan 40 gemeenten houden onvoldoende toezicht op de kinderopvang. Ruim 170 gemeenten hebben hun zaakjes op orde. Dat blijkt uit een overzicht naar het toezicht in 214 gemeenten dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) naar de Tweede Kamer stuurde. Nog niet alle gemeenten zijn onderzocht. Van 204 gemeenten zal pas eind 2012 bekend zijn wat hun status is.

Afspraken
De minister vindt het van belang dat gemeenten de ondernemers in de kinderopvang goed controleren. Met gemeenten waar dat nog niet goed gebeurt, zijn afspraken gemaakt, zo maakte Kamp zaterdagavond duidelijk in het tv-programma Kassa. Bij de tekortkomingen gaat het onder meer om het nalaten van jaarlijkse controles van de kinderopvanglocaties.

Extra budget
Eerder kondigde Kamp al aan het budget voor toezicht en handhaving te verhogen. Gemeenten krijgen daardoor vanaf volgend jaar jaarlijks 13 miljoen euro extra. Eind volgend jaar zijn alle 418 gemeenten in het overzicht opgenomen dat door de Inspectie van het Onderwijs wordt opgesteld.

Gemeenten
Gemeenten die de regels naleven zijn o.a. Bloemendaal, Dalfsen, Dronten, Gouda, Maastricht, Oegstgeest, Schiermonnikoog, Uithoorn en Zandvoort. Zij en nog veel gemeenten hebben allen de A-status. Gemeenten die de minimumtaken niet voldoende naleven zijn o.a. Amsterdam, Amstelveen, Borne, Doesburg, Heemskerk, Roermond, Rotterdam. Veendam en Wassenaar. Download de complete lijst hier >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.