Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Toeslag op eigen rekening niet mogelijk bij uitzonderingen

De Belastingdienst houdt voor de kinderopvangtoeslag op één rekeningnummer geen rekening met uitzonderingen. Maakt een ouder bijvoorbeeld gebruik van twee verschillende kinderopvanginstellingen of van opvang in een kindcentrum én een gastouder, dan kan de kinderopvangtoeslag niet direct op rekening van de kinderopvanginstelling gestort worden.
Toeslag op eigen rekening niet mogelijk bij uitzonderingen
Foto: ANP Photo

Vanaf 1 december 2013 stort de Belastingdienst toeslagen per persoon op één rekening. Dat geldt voor de zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag. Maar sommige kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus hebben een regeling met ouders getroffen dat de kinderopvangtoeslag direct op rekening van de opvang wordt gestort. Dit verkleint de kans op betalingsachterstanden.

Regeling voortzetten

Kinderopvanginstellingen en gastouderbureaus kunnen ondanks de nieuwe regel deze onderlinge afspraak met ouders toch voortzetten. Er is al enige tijd discussie omdat dit gepaard gaat met veel bureaucratie. Nu blijkt dat De Belastingdienst ook geen rekening houdt met ouders die gebruikmaken van verschillende vormen van kinderopvang.

Eén gastouder, twee gastouderbureaus

KennisNetwerk GastouderOpvang heeft veel voorkomende uitzonderingen in de gastouderopvang op een rij gezet. Zo komt het voor dat ouders gebruikmaken van gastouderopvang en (flexibele) opvang in het kinderdagverblijf. Zij komen niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag direct op rekening van de opvangorganisatie. Dat geldt ook voor gastouders die bij verschillende gastouderbureaus zijn ingeschreven. Of de ouder is als klant ingeschreven bij verschillende gastouderbureaus. Ook dan is het niet mogelijk direct de kinderopvangtoeslag te blijven ontvangen na 1 december 2013.

Betalingsachtergrond

Natuurlijk ontvangen ouders de kinderopvangtoeslag wel direct op hun eigen rekening, maar voor een groep ouders met dreigende betalingsachterstanden wordt het een stuk lastiger de kinderopvangtoeslag daadwerkelijk te storten op rekening van de kinderopvangorganisaties/ het gastouderbureau.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.