Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch geen misbruik in peuterspeelzaal

Toch geen misbruik in peuterspeelzaal

Van seksueel misbruik van een kind op een peuterspeelzaal in het Limburgse dorpje Roosteren is niets gebleken. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond dinsdag bekend na een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van één melding over vermeend misbruik.

Geen reden
De politie heeft de medewerkster die van misbruik werd beschuldigd gehoord, maar zag geen reden haar als verdachte aan te merken. Door de aandacht in de media kwamen nog drie meldingen van mogelijk misbruik bij de politie binnen, maar ook daar bleek geen sprake van strafbare feiten. Het OM heeft dinsdag alle betrokkenen per brief op de hoogte gesteld.

Medewerker basisschool ook verdacht
Ondertussen is er wel een 41-jarige medewerker van een basisschool in Heerlen opgepakt op verdenking van kindermisbruik met twee leerlingen van de school. De kinderen om wie het zou gaan, zijn inmiddels gehoord in een kindvriendelijke verhoorstudio. De directie van de school heeft de ouders maandag per brief en vervolgens via een informatiebijeenkomst op de hoogte gesteld. Hoe oud de leerlingen zijn, wil het OM niet zeggen. De verdachte is geen leerkracht, maar iemand met een ondersteunende functie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.