Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tijd om lekker te rollen door de modder!

Het is weer zo ver: deze week gaan we eens flink rollebollen door de modder tijdens ModderDag 2018 op vrijdag 29 juni. De hele week worden door heel het land allerlei modder-activiteiten gehouden.
Foto: ANP

Kinderen de ‘noodzakelijke positieve natuurervaringen geven’, met dat doel is in 2009 op een World Forum bijeenkomst het idee voor International Mud Day ontstaan. Sinds 2013 vieren we deze dag ook in Nederland, want ja, vies worden en met je handen in de modder wroeten mag best gevierd worden.

Meedoen

Of en hoe je meedoet aan de ModderDag is voor iedereen vrij in te vullen. Het gaat erom dat kinderen ontdekken wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en dichter bij de natuur komen te staan. Op de website van het IVN staat een overzicht van de ModderDaglocaties in heel Nederland. Vorig jaar deden maar liefst 160.000 kinderen van 3.200 kinderopvanglocaties mee aan ModderDag.

Aanmelden

Gaan jullie een modderig evenement organiseren op de locatie? Meld de activiteit dan aan via deze link. Na aanmelding ontvang je vanuit IVN ondersteunende materialen. Zo is er een uitgebreid handboek met voorbeelden van activiteiten voor onder meer de kinderopvang en zijn er draaiboeken, posters en andere communicatiemiddelen digitaal beschikbaar.

Foto’s

Wij, als redactie van kinderopvangtotaal.nl, maken zoals ieder jaar graag weer een foto-overzicht van de ModderDag. Vind je het leuk om foto’s van jullie activiteiten met ons te delen? Mail deze dan naar kinderopvang@bsl.nl. Let op: vraag bij foto’s waarop kinderen herkenbaar in beeld zijn, toestemming tot plaatsing van de desbetreffende ouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.