Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Themadag Kinderopvang van SZW: zij-instroom mensen met afstand tot arbeidsmarkt

De personeelskrapte in de kinderopvang is groot en daarom wordt er naar allerlei mogelijkheden gekeken om mensen te werven en onbenut arbeidspotentieel aan te boren. Op 28 maart organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) daarom een themadag in Utrecht over zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geïnteresseerd? Meld je aan!
mensen
Beeld: iStock

Op dinsdag 28 maart 2023 van 10:00 tot 15:00 uur houdt het ministerie van SZW de themadag in Utrecht over zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kun je denken aan nieuwkomers en langdurig bijstandsgerechtigden. De dag richt zich op kinderopvangorganisaties die ervaring hebben met of geïnteresseerd zijn in de inzet van deze mensen. Voor een goede mix aan achtergronden en expertises nodigt het ministerie daarnaast betrokkenen uit de arbeidsmarktregio’s uit zoals het UWV, Leerwerkloketten en ROC’s.

Doel van de dag

Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te inspireren als het gaat om de inzet van dit arbeidspotentieel. Dit wordt gedaan door goede voorbeelden uit de praktijk met elkaar te delen en in gesprek te gaan over verschillende vraagstukken die spelen.

Let op: aanmelden is verplicht! Er is ruimte voor 50 deelnemers.

In het kort

Wat: Themadag Kinderopvang – Zij-instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wanneer: dinsdag 28 maart 2023, 10:00 tot 15:00 uur

Deadline aanmelden: 27 maart 2023

Waar: Inntel Hotels Utrecht Centre, Smakkelaarshoek 24, 3511 ED Utrecht

Erbij zijn? Klik hier voor het aanmeldingsformulier >>

Combinatiebanen voor medewerkers creëren? Doe mee aan het actieonderzoek!

Het personeelstekort in de kinderopvang is groot, maar tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van Kinderopvang werkt! dat pedagogisch medewerkers zo’n 4 tot 7 uur per week meer willen werken. Het aanbieden van combinatiebanen kan een uitkomst zijn, om deze medewerkers niet te verliezen. Hierbij combineren medewerkers een baan in kinderopvang met een andere baan, bijvoorbeeld in onderwijs, muziek of sport. Lees hier meer >>

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.