Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terugkijken: webinar over risicovol spel in de kinderopvang

Beroepsvereniging PPINK en ouderbelangenvereniging BOinK hebben een webinar georganiseerd over risicovol spel in de kinderopvang, voor pedagogisch professionals en ouders. Zeina Bassa van VeiligheidNL gaf een presentatie over het belang en de diverse vormen van risicovol spelen. De webinar is tot en met donderdag 3 juni 2021 online terug te zien.
grote-verschillen-in-kwaliteit-gastouderopvang
Jacob Lund / stock.adobe.com

Hoe gaan we weer leren vallen en ook weer leren op te staan? Deze vraag stond centraal tijdens de webinar op donderdag 22 mei. Ouders en pedagogisch professionals konden meedoen aan deze interactieve webinar, waarbij ze onder meer nadachten over de vraag: Wat roept risicovol spelen bij je op? En: Wat heb jij zelf gedaan vroeger als het gaat om risicovol spelen? Waren daar volwassenen bij? De deelnemers konden reageren op de vragen via de chat.

Risicovol spel

In deze tijd lijken we steeds voorzichtiger te worden, denken we daar bewuster over na. Terwijl risicovol spel juist belangrijk is voor de ontwikkeling: het bevordert motorische vaardigheden, omgevingsbewustzijn, sociale vaardigheden en effectief leren. Daarbij is er natuurlijk verschil tussen gevaar en risico. Gevaar wil je vermijden, risico kun je toelaten.

Bekijk de webinar hier terug: (de link is geldig t/m 3 juni 2021)

Bekijk ook de factsheet risicovol spel van BOinK in samenwerking met Veiligheid NL >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.