Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terug in de tijd met de Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek 2020 vindt plaats van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Het thema is: 'En toen?', want je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Boeken brengen geschiedenis tot leven.
Mylo Freeman en Arend van Dam. Foto: Maikel Thijssen

Lezen is niet alleen ontspannend en leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Met de Kinderboekenweek wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor het belang van lezen voor kinderen.

Kinderboekenweekgeschenk

Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk ‘De diamant van Banjarmasin’, geschreven door Arend van Dam:

Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In acht verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk gratis.

Mylo Freeman heeft het Prentenboek van de Kinderboekenweek geschreven en geïllustreerd, ‘Tweeling!’. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen maakte speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 het lied ‘En toen?’. De bijbehorende clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam. Bekijk de video:

Meer weten over de Kinderboekenweek? Klik hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.