Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taalontwikkelingsstoornis: de feiten op een rij

Onlangs verscheen de factsheet 'Taalontwikkelingsstoornis (TOS): de feiten op een rij'. De factsheet is ontwikkeld als handig hulpmiddel voor ouders en professionals en is in 27 talen beschikbaar.
praten taal

De factsheet is een initiatief van Raising Awareness of Developmental Language Disorder (RADLD). Dit is een internationale organisatie die zich vrijwillig inzet om het bewustzijn en bekendheid van TOS te vergroten.

De factsheet is ontwikkeld als handig hulpmiddel voor ouders en professionals en is in 27 talen beschikbaar. Kentalis onderzoekers Jet Isarin en Mirjam Blumenthal verzorgden de Nederlandse vertaling.

Meer mensen naar logopedie

Onlangs werd bekend dat het aantal patiënten met taalontwikkelingsstoornis in de Nederlandse logopediepraktijken vorig jaar is toegenomen. Het merendeel van de patiënten komt met een verwijzing en ongeveer de helft van de patiënten is tussen de 4 en 7 jaar oud.

Dat bleek uit cijfers van het Nivel. Gemiddeld hadden patiënten vijftien consulten, aldus het onderzoek. De meest voorkomende diagnoses bij de logopedist zijn taalontwikkelingsstoornissen en articulatiestoornissen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.