Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor stageplaatsen in de kinderopvang

Ondernemers in de kinderopvang die in het schooljaar 2018/2019 een praktijk- of werkleerplaats aanboden aan een bbl-er of hbo-er kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren. Aanvragen is mogelijk tot en met 16 september 2019.
AdobeStock

Nergens kun je je zo goed voorbereiden op je toekomstige beroep, als in het werkveld zelf. Om leerwerkplaatsen bij bedrijven te stimuleren, biedt de overheid een speciale subsidie die is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO controleert of de werkgever aan alle voorwaarden voldoet. De werkgever houdt zelf de gevraagde administratie bij en kan deze op verzoek verstrekken.

2.700 euro

De subsidie biedt een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding en is maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar, dat loopt van 1 augustus tot en met 31 juli.

Voorwaarden

Alle voorwaarden voor de subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie en zijn terug te vinden op de website van het RVO. Aanvragen van de subsidie over het schooljaar 2018/2019 kan tot en met 16 september 2019 tot uiterlijk 17.00 uur. Weten welke stukken in de administratie moeten zitten? Lees dat hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.