Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor onderzoek naar optimaal beweegpatroon jonge kind

In het kader van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen heeft ZonMw 8 projecten gehonoreerd met een subsidie. Eén daarvan is My Little Moves, een onderzoek naar het optimale beweegpatroon voor de groei en ontwikkeling van 0- tot 4-jarigen.
iStock

Dat meldt ZonMw op haar website.

Optimaal beweegpatroon

Het onderzoek My Little Moves: Ideal 24-hour movement patterns in the early years is een project van het Vumc. De onderzoekers zullen daarvoor het optimale beweegpatroon voor de groei en ontwikkeling van 0- tot 4-jarigen in kaart brengen. Het project start voor het einde van het jaar en heeft een looptijd van 4 jaar. In het najaar zijn alle gekozen projecten met een volledige samenvatting te vinden op de ZonMw-website.

Naar aanleiding van haar vraag naar concrete onderzoeksvoorstellen over onderwerpen als topsport, bewegen en vitaliteit, maar ook de kracht van sport bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen ontving ZonMw 51 projectideeën. Daarvan zijn 20 uitgewerkt tot een subsidieaanvraag. De 8 verkoren projecten krijgen gezamenlijk ruim 5,4 miljoen euro.


Het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017-2020 geeft onderzoekers van kennisinstellingen de kans om onderzoek te doen naar (top)sport en bewegen. Het programma wordt uitgevoerd door ZonMw, in opdracht van het ministerie van VWS en de partnerfinanciers, de NWO-domein ENW, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en NOC*NSF.


Lees ook: De kinderopvang kan een belangrijke rol spelen bij het laten bewegen van kinderen van 0 tot 4 jaar. Maar hoe ga je om met uitdagingen, zoals tijdgebrek of veiligheidseisen? Drie experts geven tips om meer beweegmomenten te creëren voor de allerjongsten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.