Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steun voor samenwerking met beroepsonderwijs gaat door

FCB ondersteunt ondernemers in de kinderopvang dit jaar bij de voortzetting van de regionale samenwerkingsverbanden met het beroepsonderwijs (mbo en hbo). Deze samenwerkingsverbanden zijn de afgelopen jaren opgezet met financiële steun van stichting BKK. Eigenlijk stopte de ondersteuning na 2013, maar de sociale partners willen in 2014 toch een extra stimulans geven.
Steun voor samenwerking met beroepsonderwijs gaat door
Foto: ANP Photo

De steun van het FCB houdt in dat samenwerkingsverbanden tot 1 februari ondersteuning kunnen aanvragen door de inzet van een regionale procesbegeleider. In totaal zijn er twintig samenwerkingsverbanden ontstaan tussen kinderopvang en beroepsonderwijs. Zij mogen zelf een regionale projectleider voordragen bij het FCB. Een landelijk projectleider, benoemd door FCB, zal de coördinatie voeren.

Aansluiting op de praktijk

Goed beroepsonderwijs dat aansluit op de praktijk is van groot belang voor de kinderopvangbranche. In de periode 2009-2013 is door BKK financiële ondersteuning gegeven bij het opbouwen van regionale samenwerkingsverbanden. De twintig regio’s die daaruit zijn ontstaan, moesten eigenlijk vanaf dit jaar zonder steun verder.

Stimulans

Omdat de regionale samenwerking veel oplevert voor alle partijen, hebben de werkgeversorganisatie en de vakbonden (de sociale partners) besloten ook in 2014 een stimulans te geven aan de voortzetting van de samenwerkingsverbanden. Zo kan in alle regio’s verder invulling worden gegeven aan meer samenwerking, onder leiding van een zelf aan te wijzen regionale procesbegeleider.

Regionale procesbegeleider

FCB roept de regio’s op om voor 1 februari 2014 een procesbegeleider voor te dragen via Tineke Walstra TWalstra@fcb.nl. Deze regionale begeleider zal het regionale samenwerkingsverband verder steunen, regionale bijeenkomsten organiseren en zorgdragen dat de gemaakte afspraken in het convenant worden nagekomen, gemonitord en bewaakt. Verder vertegenwoordigt de regionale procesbegeleider zijn of haar regio bij landelijke bijeenkomsten.

Landelijke projectleider

In de voordracht moet vermeld worden wie de persoon is, om welke samenwerkingsbijeenkomst het gaat, wat de doelstelling is voor 2014, waarom juist deze persoon voorgedragen wordt en wie het contactpersoon is vanuit het regionale samenwerkingsverband. Lees hier de verdere voorwaarden. FCB gaat zelf op zoek naar een landelijke projectleider.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.