Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal plan voor medewerkers peuterspeelzalen goedgekeurd

Nu de peuterspeelzaalmedewerkers dit jaar van de cao Sociaal Werk naar de cao Kinderopvang overgaan, is ook een sociaal plan nodig. Een eerste versie werd afgewezen door de medewerkers, een tweede versie is nu goedgekeurd.  
AdobeStock

Twee derde van de stemmers was uiteindelijk akkoord met het nieuwe plan, meldt de FNV.

Het sociaal plan zorgt ervoor dat de rechten van de medewerkers onder de cao Sociaal Werk, zoveel mogelijk hetzelfde blijven als medewerkers dit jaar overgaan naar cao Kinderopvang.

Belangrijkste punten uit het sociaal plan

Ben jij een van de medewerkers peuterspeelzaal die nog over moeten van cao Sociaal Werk naar cao Kinderopvang? Dan gelden deze regels:

  • Jij krijgt een eindejaarsuitkering van 2% in 2020. Deze eindejaarsuitkering wordt in 2020 niet van de toeslagen afgehaald en ook aan je uitbetaald.
  • Werk je met geïndiceerde kinderen? Er moet een goede beschrijving komen van jouw taken. Daar moet ook in staan wat voor loon daarbij hoort. De cao-partijen gaan naar deze functiedifferentiatie kijken.
  • Je werkt nu bij een peuterspeelzaal. De jaren die je bij je huidige werkgever hebt gewerkt tellen ook mee voor de opbouw van de jubileumgratificatie.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.