Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Slechts 10 procent gastouders gecontroleerd in 2013

Van alle gastouders die in 2013 het hele jaar stonden ingeschreven in het Landelijk Register, is slechts 10 procent door de GGD geïnspecteerd. Ondanks het lage percentage voldoen gemeenten gemiddeld genomen aan de minimale eis: zij moeten minimaal tussen de 5 en 30 procent van de gastouders per jaar hebben gecontroleerd.
Slechts 10 procent gastouders gecontroleerd in 2013
Foto: EPA

Dit

Registreren

4 REACTIES

  1. Het verbaast mij dit te horen Als je de Gastouders wil zien als professionele kinderopvang dat moet je ze gelijkwaardig behandelen. Een kleine kinderopvangorganisatie van b.v. maar 1 groep word jaarlijks onaangekondigd gecontroleerd. Dat er veel controle (sociaal) is naar de Gastouder ben ik niet mee eens. De gastouder is de hele dag alleen met de kinderen er is geen collega, camera die mee kijkt. Ik denk dat er bij zo een kleine organisatie meer sociale controle is dan bij een gastouder.

  2. Lees alle reacties
  3. Een zichzelf respecterend professioneel GOB kent haar gastouders en gaat vaker langs dan die ene keer dat de GGD komt. Bovendien is er rond een gastouder een heel sociaal netwerk: ouders die onverwacht hun kind kunnen komen ophalen, maar ook de buurtbewoners houden een oogje in het zeil. Ik geloof niet dat een jaarlijks GGD inspectie de veiligheid in de gastouderopvang nog meer kan verhogen. Dus nee, geen doorn in mijn oog.

  4. ligt het aan mij of ben ik de enige die stijl achteroverslaat van de reactie van Asscher (laatste alinea)… ??!!! Ook die man beseft nu dat het inderdaad een veel te duur grapje is om alle GO’s te controleren… dus in feite zegt hij: het blijkt teveel te kosten dus u dient maar geheel te vertrouwen op de goede woorden (in veel omstandigheden) van een totaal vreemd iemand die alleen in huis is met uw en andermans kinderen.. ook voor de zichzelf respecterende professionele GO(B) moeten zulk soort uitspraken toch een doorn in het oog zijn… kwiebus!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.