Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Slapen in de kinderopvang: wat als het niet lukt?

‘Slaap kindje, slaap…’ Maar wat als een kind niet wil slapen? Hoe ga je in de kinderopvang om met baby’s en jonge kinderen die moeite hebben met slapen? Hoe ondersteun je ouders daarin? Kinderslaapcoach Tanja Veldhuizen geeft tips.
slapen-in-de-kinderopvang
leadenpork / Getty Images / iStock

Tanja

Registreren

2 REACTIES

  1. Beste Tanya,
    Ik ben zelf ook werkzaam op een kinderdagverblijf. Ik werk op de groep van 1 tot 2 jaar. We hebben op onze groep een kindje dat 9 van de 10 keer na een half uur slapen al wakker. Het lastige hiervan is dat we haar niet samen met andere op een kamer kunnen leggen omdat ze schreeuwend wakker wordt. Heb jij misschien tips om ervoor te zorgen dat ze langer slaapt dan een half uur?
    Groetjes Kelly

    • Hoi Kelly,
      Bedankt voor je berichtje. Wakker worden na 30 minuten is meestal een teken van oververmoeidheid. Het kan dus zijn dat zij wat eerder naar bed moet dan dat ze nu gaat. Ook een rustig en herkenbaar bedtijdritueel is hierbij heel belangrijk, neem daar dus echt de tijd voor met haar. Groetjes, Tanja

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.