Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKPC, SKCN en SKV fuseren tot grootste regionale kinderopvangorganisatie

Kinderopvangorganisatie SKPC (Culemborg) sluit aan bij de fusie tussen SKCN (Leerdam) en SKV (Vianen). Hierdoor ontstaat de grootste regionale maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg. Vanaf januari 2023 gaan de drie organisaties verder als één.
RvT met bestuurders SKPC SKCN SKV
Beeld: RvT met bestuurders SKPC, SKCN en SKV

De fusie tussen de drie organisaties is een logische stap want ze werken al volop samen. Zo leiden de kinderopvangorganisaties samen nieuwe medewerkers op en organiseren ze de verplichte trainingen voor pedagogisch medewerkers. Alle kinderopvanglocaties blijven bestaan en banen blijven behouden, zo melden zij. De servicebureaus en kantoren worden samengevoegd in het SKV-kantoor in Vianen, waarbij er nevenvestigingen blijven in Leerdam en Culemborg. Er is overigens nog geen nieuwe naam. De naam wordt dit jaar bedacht, zodat deze volgend jaar bekend gemaakt kan worden bij de start van de nieuwe organisatie.

Optimale ontwikkelkansen

Yvonne Schubad, bestuurder Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN) en Stichting Kinderopvang Vianen (SKV): ‘Door onze krachten te bundelen ontstaat er een stevige en professionelere organisatie die optimale ontwikkelkansen biedt aan kinderen en aan medewerkers. Om kinderen de beste start te geven, zijn we een opvoedpartner voor ouders en werken we samen met gemeenten, onderwijs en jeugdzorg.’

4000 kinderen

Samen vangen SKPC, SKCN en SKV circa 3500 kinderen op in totaal 55 kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peutergroepen. Zo’n 500 kinderen worden opgevangen via het gastouderbureau. Er werken 400 pedagogisch medewerkers. De nieuwe stichting heeft een omzet van circa 20 miljoen euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.