Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKA start met bedrijfsklas

SKA start met bedrijfsklas

Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) start deze week voor het eerst een eigen bedrijfsklas. Negentien deelnemers volgen een verkorte opleiding tot pedagogisch werker in de kinderopvang. Vanaf de start van de opleiding zijn de deelnemers in dienst bij de SKA.

Switch naar kinderopvang
De deelnemers aan de SKA-bedrijfsklas hebben al een opleiding en ervaring in een andere werksoort. Zij kiezen nu heel bewust voor een switch naar de kinderopvang. De opleiding wordt op het centraal bureau van de SKA verzorgd, door docenten van ROC Midden Nederland. Het opleidingstraject duurt een jaar; in de loop van dat jaar worden de deelnemers steeds meer als zelfstandige kracht ingezet.

Samenwerking ROC
Catharina Boonstra, manager HR bij de SKA: ,,SKA en ROC Midden Nederland werken al langere tijd nauw samen om opleiding en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Wij zijn heel enthousiast over deze volgende stap in onze samenwerking. Als SKA zien wij onze medewerkers als de bron voor ons succes; wij stellen dan ook hoge eisen aan hun deskundigheid. Wat is er dan mooier om hen binnen de eigen organisatie op te leiden!”

Bron: De stad Amersfoort

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.