Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sjoukje Andriessen – Puzzelstukjes

Soms is het werk als zorgcoördinator net een puzzel waarvan een aantal stukjes ineens achter elkaar gelegd kunnen worden. Ik heb de afgelopen weken een aantal professionals bezocht die onze organisatie onder de aandacht kunnen brengen bij ouders met een kindje die extra zorg nodig heeft. Verder heb ik nieuwe gastouders bezocht die zich bij ons hebben ingeschreven en ben ik op huisbezoek geweest bij vraagouders die gespecialiseerde opvang zoeken.

Zo was ik te vinden in Noordwijkerhout, in Assen, Winterswijk, Arnhem, Deventer en heb ik m’n administratie op ons kantoor in Haarlem verwerkt. De gastouder in Noordwijkerhout leek me perfect voor een vraagouder uit Hillegom, 11 minuutjes rijden, gastouder heeft al een kleinschalige kinderopvang aan huis met ervaring in de zorg. Gelijk maar even ouders gebeld. “Tja, het is inderdaad vlakbij, maar ons werk is net de andere kant op. Al met al betekent dit voor ons om 5.30 uur opstaan”. Hmm, dat is inderdaad vroeg, voor nu niet helemaal handig, misschien wel in gedachten houden voor als we echt niemand kunnen vinden.

Ondertussen ging er de avond ervoor een gastouder vast kennismaken bij een vraagouder, even nabellen: ja!, er is een klik. De opvang kan verder gepland worden, ik zal het opvangdossier vast naar ouders sturen. Telefoontje van een professional uit Nijmegen waar ik vorige week ben geweest, of we gastouders hebben in Overasselt. Helaas, niet in Overasselt zelf, wel in Nijmegen, Cuijk, Grave en Wychen. Maar we kunnen altijd actief zoeken in Overasselt en omgeving. Ze gaat het overleggen en belt morgen even terug.
Op kantoor herindicaties voor het CIZ geschreven en ingediend, gastouders gebeld die interesse zouden kunnen hebben voor nieuwe vraagouders, evaluaties gepland, telefoontjes beantwoord. Onder andere van een kinderverpleegkundige uit Lisse. Ze reageerde op de website advertentie van het kindje uit Hillegom. Snel routenet erbij geopend. Yes, Lisse ligt vlak onder Hillegom, op weg naar werk voor ouders en iemand met ervaring in de kinderverpleegkunde! Fijn! Wanneer zal ik langskomen? Maandag? Prima! Gelijk ouders gebeld: “Dat klinkt goed!”

Weer een stukje van de puzzel gelegd. Nu op zoek naar gastouders voor onze nieuwe vraagouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.