Serie: De gastouder als ondernemer (dl. 2)

Trea Zondag is al twintig jaar gastouder en sinds 2014 heeft ze van haar gastouderschap haar onderneming gemaakt. Ze voldoet aan de eisen voor zelfstandig ondernemerschap, maar toch bepaalde de Belastingdienst dat zij geen ondernemer is. ‘Dan hang je.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock (geïnterviewde staat niet op de foto)

Afgelopen week publiceerden we het eerste artikel in de serie ‘De gastouder als ondernemer’. Daarin vertellen we meer over de aanleiding van deze serie en hoe het zelfstandig ondernemerschap van gastouders met regelmaat ter discussie staat. Soms leidt dit tot rechtszaken tussen gastouders en de Belastingdienst.

Aan het woord

Vandaag laten we een gastouder aan het woord: Trea Zondag. Al enkele jaren runt zij haar eigen bedrijf als professionele gastouder. ‘Ik heb vijf opdrachtgevers, de vraagouders’, legt ze uit. ‘Van die vijf heb ik er vier zelf geworven door advertenties, sponsoring, mijn website en mondelinge reclame. Ik kom

0
1190

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.