Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholen experimenteren met tijden

Scholen experimenteren met tijden

Zeven basisscholen experimenteren de komende jaren met flexibele openingstijden. Dat heeft het ministerie van Onderwijs donderdag bekendgemaakt.

Experiment
De zeven scholen doen mee aan een driejarig experiment, dat dit schooljaar begint. In overleg met het onderwijspersoneel, ouders en kinderopvanginstellingen kunnen de lessen en vakanties flexibel worden verdeeld over het schooljaar, zodat dit ,,past bij de wensen van deze tijd”. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil de resultaten van de proef gebruiken bij vernieuwing van regels over de onderwijstijd.

Maatwerk
Eind vorig jaar kondigde Van Bijsterveldt al aan dat ze basisscholen de ruimte wil bieden om te experimenteren met flexibele onderwijstijd, waardoor ook vaker tijdens de zomerperiode wordt lesgegeven. Volgens haar kan maatwerk een positieve bijdrage leveren aan een betere aansluiting tussen onderwijs en kinderopvang, zorgen voor meer rust en regelmaat op de dag en leerkrachten meer ruimte geven hun tijd goed te benutten.

Bron: ANP
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.