Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers wil samenwerking bso’s en sport versterken

Door cultuurverschillen tussen de bso en de sportsector te verkleinen en ruimtes functioneel in te zetten, hoopt minister van Volksgezondheid Edith Schippers sporten en bewegen in de buurt te bevorderen. Ze schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.
Schippers wil samenwerking bso's en sport versterken
Foto: ANP Photo

Voordat de twee organisaties in de wijk beter met elkaar kunnen samenwerken, moet er wel wat veranderen. Eind januari presenteerde de Taskforce Belemmeringen Sport en Bewegen in de Buurt een rapport met adviezen over wat er moet gebeuren om het sportaanbod in de wijk te vergroten.

Sportlocaties
Combinatiefunctionarissen kunnen een grote rol spelen in meer samenwerking tussen kinderopvang en sportverenigingen, bleek uit het advies van de Taskforce. Dat de bso hoge eisen stelt aan het gebruik van een sportlocatie, is een belemmering om meer samen te werken. Sporthallen en sportvelden voldoen niet altijd aan de scherpe kwaliteitseisen voor de kinderopvang, terwijl er in het weekend door dezelfde kinderen wel gebruik wordt gemaakt van de voorzieningen.

Pilot afwachten

Minister Schippers noemt als oplossing de inzet van buurtsportcoaches bij bso’s om kinderen meer in aanraking te brengen met sport. Ze wacht met interesse de pilot gemeentebrede dagarrangementen af die vanaf juni 2012 in drie gemeenten is gestart. ‘Als uit deze pilot blijkt dat er wel degelijk knelpunten in de huidige wet- en regelgeving zijn, dan zal ik deze samen met het ministerie van Sociale Zaken oppakken.’

Lees de brief van Edith Schippers

1 REACTIE

  1. Ja dat is allemaal mooi en prachtig, maar als het kabinet maar blijft bezuinigen op de kinderopvang dan maken er steeds minder kinderen gebruik van bso. Op onze bso krijgen de kinderen judo, streetdance,zaalvoetbal, tennis en gymnastieklessen. Maar ja als de ouders het niet meer kunnen betalen of 1 van hen wordt werkeloos en de toeslag vervalt, dan worden de kinderen van de bso gehaald en doen ze dus niet meer mee. Onze samenwerking met de sportverenigingen is prima maar de kinderen zijn de dupe omdat ze om financiele redenen ”uitvallen”.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.