Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sanne vd Meij – Kriebelig

Ik krijg al jeuk op mijn hoofd als ik erover praat: luizen. ‘Helaas’ is het op onze bso het thema van de maand. Op één school in ons gebouw heerst de hoofdluis en vandaar dat wij ook meldingen krijgen van ouders en daar moeten wij dan wat mee. Maar wat?

In ons protocol staat hierover natuurlijk een aantal dingen vermeld. We moeten bekend maken aan ouders dat er hoofdluis heerst, dus hangen wij een briefje op het informatiebord. Daarnaast moeten wij een heleboel gaan wassen. Kleden, poppenkleertjes, barbies, gordijntjes, noem maar op. Hier moeten wij zorgvuldig mee om gaan want we zitten samen in een lokaal met de peuterspeelzaal. Hebben wij kinderen met luizen rondlopen, heeft de peuterspeelzaal grote kans op ‘besmetting.’ Dus alles moet rigoureus het lokaal uit. Vandaar dat de kinderen in de herfstvakantie vaak vroegen: ‘waar zijn alle poppenkleertjes?’ Ehm… die zijn even in de was..

Maar dan het volgende. Op onze bso spelen ook kinderen van andere scholen. Alle jassen van de kinderen hangen naast elkaar op de kapstok. ‘Overlopen’ voor een luis is dus heel gemakkelijk. Voor je het weet zijn de andere scholen ook erin geluisd.. Op het kinderdagverblijf hebben alle kinderen hun jas dan in een plastic zak. Op onze bso zitten wel 100 kinderen! Waar halen we 100 plastictassen vandaan??
Handig zou het zijn als de jas gewoon in de schooltas van het kind kan. Jammer genoeg hebben vooral meiden tegenwoordig kleine moderne handtasjes waar alleen een broodtrommeltje en beker in kan. Geen jas dus..

Onze oudercommissie kwam met het idee om ook gewoon luizenzakken aan de kinderen te geven. 100 luizenzakken.. hoe bergen we dat op en wie zoekt dat elke dag uit? Sinds dit school jaar hebben alle scholen trouwens luizenzakken aangeschaft. Alleen dit is ook de eerste keer dat de luizenplaag zo erg is geweest! Waar ligt de oplossing dan wel? Nooit meer de haren van de kinderen wassen? Vieze haren vinden die beestjes niet zo lekker dan blijven ze wel weg! Iemand nog ideeën?

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.