Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sander Hooftman – Hoe het begon

Ik heb even gespiekt bij de andere weblogs op de site. Wat een hoop vrouwen! Ik vraag me bijna af of ik de eerste man ben op de weblog estafette. Maar goed ik zal me eerste even voorstellen. Ik ben Sander Hooftman, 23 jaar en had nooit gedacht dat ik hier zou zitten!

Het begon een tijdje geleden. Ik was nog druk bezig met mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding, tot een vriendin van mij werkzaam bij SKS Alles Kids vroeg of ik een leuke “apenkooi (gymzaal vol met alles wat er in staat en spelen maar!) wilde verzinnen voor in de herfstvakantie. Er is natuurlijk niks leuker dan een apenkooi voor de kinderen, en voor de leraar! Toen de kinderen eenmaal uitbundig aan het avonturieren waren, en ik de pedagogisch medewerkers uit de touwen had geplukt, werd mij aangeboden om dit vaker te doen voor SKS Alles Kids. Met mijn vooruitzicht als gymleraar kon ik een aanbieding om met zoveel kinderen te werken natuurlijk niet afslaan!

Van het een kwam het ander en een apenkooi veranderde in een lessenserie van 3 lessen in het boulderen op de wand. Boulderen is het zijwaarts bewegen op een klimmuur. Hier zijn vele leuke spelletjes aan verbonden zoals trefbal in de wand, woordzoeker en vele anderen. Het succes van het boulderen was te zien aan de kinderen en pedagogisch medewerkers, die ik met alle moeite uit de wand kreeg als de tijd voorbij was.

Vanuit dit gegeven hebben we bij SKS Alles Kids een sportplan in het leven geroepen. Een aantal pedagogisch medewerkers (die van in de touwen en de wand) en ik hebben in overleg met de directie een sportteam opgericht. Ons doel: “meer sport voor de kinderen van SKS Alles Kids”. Sinds dit begin zijn we al bijna een jaar bezig. Intussen heb ik mijn studie afgerond en ben vol overgave begonnen om een gezicht te geven aan het sportplan en vele leuke activiteiten.

1 REACTIE

  1. net met veel aandacht je stuk gelezen
    nu is het zo dat ook ik bezig ben met het opzetten van een sportplan voor enekele bso groepen.
    zou je mij wat tips en dat soort dingen kunnen op sturen over hoe jullie het geheel hebben op gezet en vorm hebben gegeven
    met vriendelijke groet
    george kruijer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.