Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sancties dreigen voor ’t Hofnarretje

Sancties dreigen voor 't Hofnarretje

Kinderdagverblijf ’t Hofnarretje krijgt voor drie filialen sancties opgelegd van de gemeente Amsterdam naar aanleiding van een eerder inspectierapport van de hoofdstedelijke GGD. De crèche moet van de gemeente in totaal 20.000 euro aan dwangsommen betalen als bepaalde geconstateerde misstanden niet binnen 3 weken worden verbeterd, zo maakte een woordvoerder maandag bekend.

Protocol kindermishandeling
Het kinderdagverblijf, tegenwoordig Vlinderheuvel genoemd, werd bekend door de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. werkte op het kinderdagverblijf. De dwangsommen hangen onder meer samen met het protocol tegen kindermishandeling dat wel bestaat maar waarvan moet worden aangetoond dat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Verder moeten de leiders op cursus.

Dwangsom
Twee weken geleden kreeg ’t Hofnarretje ook al een dwangsom van 30.000 euro opgelegd omdat de leiders geen cursus hebben gevolgd om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Directeur Henk Lustig maakte begin deze maand bekend op te stappen. Hij zou niet genoeg bevoegdheden krijgen om de crèche goed te kunnen runnen.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.