Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruimte-OK organiseert leergang IKC

Dit najaar verzorgt Ruimte-OK een nieuwe leergang ‘Samenwerken aan een kindcentrum’. De leergang is bedoeld voor schooldirecteuren en kinderopvangmanagers die samen een integraal kindcentrum 0-12 willen opzetten.
leergang-kindcentrum
Gastsprekers en ervaringsdeskundigen vertellen over wat een kindcentrum precies is

Vier woensdagmiddagen lang komen inspirerende gastsprekers en ervaringsdeskundigen vertellen over wat een integraal kindcentrum precies is, wat het betekent voor de organisatie en het personeel en hoe een goed plan van aanpak voor een kindcentrum eruit ziet.

Vier thema’s

De leergang is ontwikkeld door het project Andere Tijden in Onderwijs en Opvang en is al vijf keer eerder uitgevoerd. Elke bijeenkomst staat een thema centraal: pedagogische visie en doorlopende leerlijn, organisatie en werkvloer, personeelsbeleid en teamontwikkeling en tot slot samenwerkingsafspraken, financiën en juridische zaken.

Data en inschrijven

De leergang vindt plaats op 5 oktober, 16 november, 30 november en 14 december. Kijk voor het volledige programma op de website van Andere tijden in Onderwijs en Opvang. Inschrijven voor de leergang kan op de website van Ruimte-OK.

Uit een onderzoek van adviesbureau Oberon bleek afgelopen week dat onderwijs en kinderopvang tegenwoordig veel samenwerken. Vaak liggen hier pedagogische motieven aan ten grondslag. Lees meer

In ons dossier ‘Kinderopvang samen met Onderwijs’ is al het nieuws te vinden over de samenwerking tussen scholen en kinderopvang en Integrale Kindcentra. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.