Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim duizend activiteiten tijdens Buitenspeeldag 2018

115.000 kinderen buiten laten spelen. Dat is het doel tijdens de 11e nationale Buitenspeeldag op woensdag 13 juni. Door het hele land worden meer dan duizend buitenspeelactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers.
iStock

Kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan woensdag 13 juni van 13.00 tot 17.00 uur op zwart, om kinderen te motiveren lekker buiten te gaan spelen. In Amsterdam, op de NSDM-werf, vindt het Buitenspeeldag-hoofdevenement plaats, met onder meer een bootcamp challange.

Miljoen kinderen

Buitenspelen is lang niet meer altijd vanzelfsprekend in een generatie die opgroeit met beeldschermen. Uit recent onderzoek van Jantje Beton (april 2018) is gebleken dat een miljoen kinderen niet meer dagelijks buitenspelen. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon jaarlijks de Buitenspeeldag.

Lokale activiteiten

Op www.buitenspeeldag.nl staan lokale activiteiten. Een activiteit aanmelden kan ook nog. Inmiddels is er al keuze uit 1.134 buitenspeelactiviteiten door heel Nederland, waarbij andere kinderen kunnen aanhaken. Mensen die een speelactiviteit aanmelden, ontvangen een gratis ‘Stop nooit met spelen’-spandoek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.