Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruilsysteem thuisopvang 4-13 gaat landelijk

Ruilsysteem thuisopvang 4-13 gaat landelijk

Ruilsysteem UCareforkids gaat haar diensten door het hele land aanbieden. Bij UCareforkids kunnen ouders via een website in contact komen met andere ouders in de buurt en zo afspreken om op elkaars kinderen (4-13 jaar) te passen. De website maakt de match voor ze op basis van vraag en aanbod.

Utrecht
De website draaide eerst alleen als proef op enkele Utrechtse scholen. Aanbod en vraag kan zowel gaan over voor-, tussen- en naschoolse opvang en geldt voor een middagje per week tot en met enkele dagen per week. De service kost ouders niets.

Bezuinigingen
De bezuinigingen in de kinderopvang en het succes van de proef in Utrecht heeft ontwikkelaar Hanne van Essen doen besluiten het ruilsysteem uit te breiden naar heel Nederland. Twee jaar geleden bouwde ze de website omdat ze op een wachtlijst belandde voor de buitenschoolse opvang. ‘Ik heb het toen op de school van mijn zoontje geïntroduceerd en ook op een paar andere scholen. Ouders zijn er heel enthousiast over. Nu gaan kinderen ook al bij vriendjes spelen of eten daar tussen de middag een boterham. Op deze manier structureer je dat, zodat het opvang wordt.’

Bron: APS
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.