Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet wil éénlocatieregeling gastouders afschaffen

Rouvoet wil éénlocatieregeling gastouders afschaffen

De meeste fracties steunen het standpunt van demissionair minister André Rouvoet om de zogenoemde éénlocatieregeling voor gastouders af te schaffen. Deze regeling houdt in dat gastouders niet op meerdere plaatsen kinderopvang mogen verzorgen. De regel werd ingesteld om fraude te voorkomen en de inspectie voor de GGD gemakkelijker te maken.

Per 2012
Rouvoet zal deze zomer werken aan een plan om de beperking ongedaan te laten maken. Zelf denkt hij dat dit op z’n vroegts pas vanaf 2012 stop te zetten is. Zijn collega’s in de Kamer denken dat dit ruim voor 2012 moet gaan lukken. Rouvoet staat hier wel voor open maar geeft aan dat het terugdraaien van de beslissing wel verantwoord moet gebeuren. Zo moet de Belastingdienst zijn werkwijze bijvoorbeeld helemaal gaan aanpassen.

Goed nieuws?
Voor gastouders betekent het terugdraaien van de éénlocatieregeling goed nieuws. Omdat zij niet meer bij meerdere gezinnen kunnen oppassen, komen ze in financiële problemen. Andersom komen ouders ook in de problemen omdat de kans groot is dat een gastouder kiest voor het gezin waar zij de meeste uren kan draaien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.