Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse Kinderopvang HefGroep failliet

De Rechtbank Rotterdam heeft het faillissement uitgesproken van de Rotterdamse kinderopvangorganisatie HefGroep. Kiddoozz neemt de locaties van de HefGroep over. Het faillissement raakt 120 medewerkers van acht kinderdagverblijven en zeven bso's. Het is nog niet duidelijk of deze locaties na de overname open zullen blijven.
Rotterdamse Kinderopvang HefGroep failliet
Foto: ANP Photo

Kinderopvang HefGroep is een samenvoeging van Kinderopvang Disck en Kinderopvang SKSR, die op 1 januari 2009 samen verder gingen onder de nieuwe naam. De organisatie heeft alleen locaties in Rotterdam. Zwaantje Hazelaar is de directeur van HefGroep Kinderopvang.

Overnamekandidaat

Helemaal onverwacht komt het faillissement niet, nadat er in 2012 en 2013 al een ontslagronde plaatsvond bij HefGroep. Woensdagavond werden de medewerkers van de organisatie over het faillissement en het verdere verloop geïnformeerd.

Kiddoozz

Kiddoozz, een kinderopvangorganisatie met locaties in Rotterdam en Vlaardingen neemt de locaties van de HefGroep over. Na 1 februari wordt duidelijk welke locaties open blijven. Vanwege het faillissement zullen alle medewerkers eerst worden ontslagen en bij een overname eventueel weer worden aangenomen. Ook dit wordt na 1 februari pas bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.