Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam pakt kinderopvang aan

Rotterdam pakt kinderopvang aan

Een directe boete bij een overtreding en meer ondersteuning voor kinderopvanghouders bij de start en uitbreiding van de locaties. Onderwijswethouder Hugo de Jonge van Rotterdam hoopt met deze maatregelen de kwaliteit van kinderopvang en peuterspeelzalen in de gemeente te verbeteren.

Het Nederlands beheersen
‘Ouders in Rotterdam moeten kunnen rekenen op een goede en veilige opvangvoorziening voor hun kinderen. Dat betekent dat we samen met kinderopvangorganisaties alles op alles zetten om kinderen in deze stad een goede start te kunnen laten maken’, aldus De Jonge. De wethouder wil dat het personeel van peuterspeelzalen en de kinderopvang goed Nederlands spreekt. Ondernemers die hier werk van maken, moeten dat kunnen aantonen. Zij worden daarop gecontroleerd.

Digitaal loket
De gemeente opent een digitaal loket voor ouders, kinderopvanghouders en werknemers. Zij kunnen daar terecht voor allerlei informatie, zoals over kinderopvanglocaties, programma’s die worden aangeboden en aanmeldinformatie. Voor ondernemers wordt het onder meer makkelijker om vergunningen te krijgen om het aantal kindplaatsen uit te breiden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.