Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert M. gaat in hoger beroep

Robert

Robert M. gaat in hoger beroep. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bevestigd. De rechtbank veroordeelde de 28-jarige Let op 21 mei tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen.

Volgappel
Ook het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat in hoger beroep. Het gaat gaat om een zogeheten volgappel: hoger beroep dat wordt aangetekend als een verdachte dat ook heeft gedaan. ‘Dat geeft het OM meer ruimte tijdens het proces bij het gerechtshof’, aldus de woordvoerder. Het OM was op zichzelf tevreden met het vonnis van de rechtbank en zag geen reden zelfstandig in hoger beroep te gaan.

Geldigheid
M.’s advocaten Tjalling van der Goot en Wim Anker waren donderdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar. Tijdens het proces tegen M. en diens partner Richard van O. hebben zij de geldigheid van het bewijs tegen M. betwist. Ook hebben zij een lagere straf bepleit.

Richard van O.
De rechtbank legde Richard van O. 6 jaar cel op. Zijn advocaten zeiden direct na de uitspraak dat Van O. beroep aan zou tekenen tegen zijn vonnis, maar daarvan is bij de rechtbank nog niets bekend. De rechter sprak Van O. op een aantal belangrijke punten vrij, waardoor de straf aanzienlijk lager uitviel van de eis van 12 jaar.

Lees meer in het Online Dossier Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.