Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Robert M. ‘doordacht en geraffineerd’

Marianne Velsink
Robert M. 'doordacht en geraffineerd'

Robert M. ging op doordachte en geraffineerde wijze te werk. Hij plande het door hem gepleegde kindermisbruik zorgvuldig en verkleinde de kans om betrapt te worden zo veel mogelijk. Dat zei justitie donderdag tijdens het requisitoir in het proces tegen de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak.

Dikke gordijnen
M. kocht bijvoorbeeld wijde broeken met veel zakken. Daar kon hij zakjes glijmiddel in verstoppen en ze konden bovendien een erectie verhullen. Ook inspecteerde hij oppasadressen zorgvuldig. Hij keek bijvoorbeeld of er dikke gordijnen hingen. Hoewel het proces alweer weken aan de gang is, kwamen er ook donderdag weer nieuwe, schokkende details naar buiten. Zo zou M. anderen live via de webcam hebben laten meekijken tijdens het misbruik.

Eén doel
Ook las justitie chatgesprekken voor waarin M. vertelde in de kinderopvang te zijn gaan werken met maar één doel: het plegen van misbruik. Om diezelfde reden heeft hij geprobeerd een kind te adopteren. Volgens justitie zijn er tijdens het onderzoek in de zedenzaak ‘feiten aan het licht gekomen die het leven van velen voorgoed hebben veranderd’.

Bron: ANP
Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.