Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Risicomonitor officieel gelanceerd

Risicomonitor officieel gelanceerd

De digitale Risicomonitor voor inventarisatie van arbo, gezondheid en veiligheid is officieel gelanceerd. Dit gebeurde tijdens het symposium Samenwerken voor kinderen in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Voor iedereen
Twee gebruikers, Dhr Ligthart van de Albertplesmanschool en mevr. Rutjes van Kinder Service Hotel kregen de Risicomonitor van Ria Hoogedoorn van de MOgroep overhandigd. Behalve de kinderopvang kunnen ook peuterspeelzalen en basisscholen van de Risicomonitor gebruik maken. Gebruik ervan is helemaal gratis. Bij aanmelding kun je de gegevens over jouw kindercentrum invullen en de Risicomonitor stelt alleen de vragen die relevant zijn vor jouw gebouw en situatie.

Complete inventarisatie
Samen met MOgroep zijn FCB Diensverlenen in arbeidsmarktvraagstukken, Consument en Veiligheid en LCHV bij de ontwikkeling betrokken geweest. Het heeft ertoe geleid dat er nu een complete inventarisatie te maken is voor zowel arbo, veiligheid als gezondheid. Daarnaast zijn er nog meer handige functies zoals het maken van actielijsten en achtergrondinformatie in de kennisbank. Ook de GGD is nauw betroken bij de ontwikkeling van het instrument.

Hoge verwachtingen
De verwachtingen voor de digitale risico-inventarisatie zijn hoog gespannen en de reacties tijdens de lancering waren erg enthousiast. Ria Hoogedoorn benadrukte dat de Risicomonitor nooit af is en dat het mee zal groeien met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe regelgeving. ‘In feite loopt dit kwaliteitsinstrument vooruit op de ontwikkeling van integratie van kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs.’

Bekijk hier een filmpje over de Riscomonitor >>

Ga naar www.risico-monitor.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.