Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rekentool niet aangepast

Rekentool niet aangepast

De rekentool voor het berekenen van de juiste leidster-kindratio wordt voorlopig niet aangepast.  Dit antwoordt minister Asscher (SZW) op Kamervragen. De rekentool, die januari 2013 ingezet wordt bij de GGD-inspectie, wordt na half 2013 geëvalueerd.

Signalen
Op Kamervragen, gesteld door Yücel (PvdA), zegt minister Asscher het volgende:  ‘In augustus 2012 ontstond een nieuwe discussie over de rekentool naar aanleiding van signalen uit de praktijk over te ruime groepsnormen voor groepen met veel baby’s (waarmee gedoeld werd op nul- en eenjarigen). BOinK en de Branchevereniging Kinderopvang zijn het vervolgens niet eens geworden over de manier waarop de rekentool moest worden aangescherpt. Toen bleek dat deze partijen er niet uit kwamen, heeft mijn ambtsvoorganger in oktober 2012 zelf een besluit genomen in deze kwestie: een extra aanscherping van de rekentool voor groepen met veel nuljarigen. De aangescherpte rekentool is vervolgens vastgelegd in de wijziging van de Regeling kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen.’

Afspraken
Asscher zegt zo veel mogelijk te zullen vasthouden aan de afspraken over de rekenmethode voor de rekentool die BOinK en de Brancheorganisatie Kinderopvang eerder zelf hebben gemaakt. Een verdere aanscherping van de rekentool acht hij momenteel niet noodzakelijk.

Bron: Rijksoverheid
Beeld: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.