Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak zedenverdachten begonnen

Rechtszaak zedenverdachten begonnen

Vandaag begint de rechtszaak tegen hoofdverdachten in de Amsterdamse zedenzaak Robert M en Richard van O. Laatsgenoemde zaak begon om half tien, M. moet om twee uur ’s middags voor de rechtbank verschijnen.

Te confronterend
Voor de ouders is dit een spannende en zeer confronterende dag. Een aantal ouders volgt de zaak op een geheime locatie via een videoverbinding. Ze vinden het te confronterende om bij de eerste zitting in dezelfde zaal als de 27-jarige hoofdverdachte plaats te nemen. Dit zegt hun advocaat Richard Korver in het Algemeen Dagblad. Ouders willen ook graag anoniem blijven. Sommigen zijn volgens Korver totaal ingestort.

Advocaat M ontvangt anti-mails
Wim Anker, advocaat van Robert M. heeft al zeshonderd e-mails, brieven en faxen gehad van mensen die hun onvrede uiten over zijn besluit om M. te verdedigen. Anker stelt dat voor het proces teveel informatie over zijn cliënt zou zijn vrijgegeven. Hierdoor zou heel Nederland M. al hebben veroordeeld en hem aan de hoogste boom willen zien. ‘Dat is verontrustend’ aldus de advocaat in het AD.
De zitting vandaag is een zogenoemde regiezitting. Pas als het onderzoek is afgerond, wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Ook verdachte Ens voor de rechter
Vandaag komt ook de verdachte van de zedenzaak in Ens voor het eerst voor de rechter. De eigenaar van kinderdagverblijf “Onze boerderij” Jan. R. wordt verdacht van ontucht met tenminste vijf jonge meisjes tussen de 4 en 12 jaar oud.

Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.