Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtbank kijkt vrijdag naar verhoren M.

Rechtbank kijkt vrijdag naar verhoren M.

De rechtbank in Amsterdam bekijkt vrijdag twee compilaties van politieverhoren van Robert M. Een daarvan is opgesteld door de verdediging, de andere door het Openbaar Ministerie (OM). De advocaten van M. willen zijn gevoelige, berouwvolle kant laten zien, justitie wil juist aantonen dat hij ook een andere kant heeft.

Meer facetten
Het was het OM dat er op stond de beelden te tonen omdat M. tijdens de zitting van woensdag meerdere malen uitgebreid spijt betuigde van wat hij heeft gedaan. Volgens de officier van justitie is dat echter maar ‘een aspect van de verdachte’  en heeft hij ook ,’meer facetten’. M.’s advocaten wilden eigenlijk helemaal geen beelden bekijken van de politieverhoren. Omdat het OM zijn compilatie wil laten zien, besloten ze om hun beelden dan ook maar te tonen.

Ramp
M. vertelde woensdag dat hij erg is geraakt door de verklaringen die de ouders van slachtoffers tot nu toe tijdens de rechtszaak hebben gegeven. ‘Het is een ramp die ik aangericht heb.’ Mede daardoor vindt hij het moeilijk spijt tegenover ze te betuigen. ‘De pijn is zo ernstig en zo diep. Ongeacht wat ik ook zeg, het zal de pijn waarschijnlijk alleen maar erger maken.’

Twee kanten
De verdachte zei ook dat hij twee zeer verschillende kanten heeft. Hij houdt van kinderen en wil ze graag helpen, maar voelt zich ook seksueel tot ze aangetrokken. ‘Ik heb een goed hart en wil een goed mens zijn. Maar ik heb ook seksuele gevoelens die destructief zijn voor het kind. Anderzijds ben ik een slecht mens.’

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.