Raad van State stelt gastouder in haar recht

De Raad van State heeft besloten dat een gastouderopvang in Werkendam niet hoeft te sluiten, nadat de buurman een zaak aanspande tegen de gemeente waar de opvang gevestigd is. Die zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. De hoogste bestuursrechter oordeelde anders.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: ANP

‘In een gewoon gezin groeien de kinderen op, maar ik kan twintig jaar lang wonen naast een huis met kleine kinderen.’ Het was een van de bezwaren waarmee Arie van Rosmalen zijn beklag deed tegen de gemeente Werkendam, meldt Omroep Brabant. Hij stapte naar de hoogste bestuursrechter, de Raad van State in Den Haag, om te klagen over de gastouderopvang die sinds een paar jaar naast zijn rijtjeshuis gevestigd was.

Raad van State

De Raad van State spreekt recht over besluiten van de overheid (gemeenten, provincies en het Rijk), waartegen burgers of bedrijven een beroep hebben gesteld, legt Gijs Steijsiger

0
1151

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.