Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

PVV wil dat ouders betalen voor taallessen

Taalles

De PVV wil dat niet de overheid, maar ouders opdraaien voor de kosten van de taallessen voor hun peuters met taalachterstand. Onlangs ondertekenden de 37 grootste gemeenten in Nederland en minister Marja van Bijsterveldt een akkoord waarin 95 miljoen euro wordt geïnvesteerd in VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie).

Verkeerd gedrag beloond
PVV-Kamerlid Harm Beertema doet dit voorstel woensdag tijdens een debat over de taken van ouders in het onderwijs. In de Telegraaf zegt Beertema: ‘Je beloont verkeerd gedrag van ouders als je de gemeenschap laats betalen voor die taalachterstand. Lees de kinderen vaker voor, laat ze naar Nederlandse televisieprogramma’s kijken.’ Volgens Beertema gebruiken ouders de peuterlessen om de kosten voor kinderopvang te onlopen. Maar hij vindt dat de dure voorschool hiervoor niet bedoeld is.

Bron: De Telegraaf, Elsevier.nl
Foto: Stock.xchng

3 REACTIES

  1. pvv’er ziet het dan verkeerd! het geregel al maakt het voor ouders lastig om hun kind naar de peuterspeelzaal te sturen, laat staan goedkoper. pvv’er suggereerd zeker dat allochtonen peuterspeelzaal als goedkoop opvang ziet. volgens mij zijn al die pvv’ers zwaar depressief. de peuterspeelzaal heeft voor mijn kind niks betekent mbt tot het leren van de taal. deze achterstand heb ik samen met mijn man weggewerkt. het geld zijn ze zowieso niet waard.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik vind dat overheid voor veel zaken verantwoordelijk is, waaronder kansen creëren voor iedere bewoner van het land. Gelijkertijd vraag ik mij wel af of al die projecten en ondersteuning ook niet leidt tot ‘leungedrag’. Er zijn zoveel projecten om mensen meer gewenst gedrag te laten vertonen. Hele wijken worden er mee ondergesneeuwd. Ik denk dat het de autonomie en gevoel van eer van mensen schaadt. Zij voelen zich al niet succesvol en dat wordt hen direct en indirect ook nog eens getoond. Door soms een klein symbolisch bedrag te vragen of op andere wijze een vergoeding worden mensen werkelijk betrokken.

  4. Het is verkeerd gedrag van onze politiek geweest, dat de ouders van deze kinderen de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn, het is dus nu WEL de taak van de regering deze kinderen te helpen.. we stoten ons toch geen twee keer aan dezelfde steen?
    Door steun en acceptatie zijn kinderen en hun ouders veel meer gemotiveerd Nederlands te leren, dus 2 vliegen in 1 klap.
    Hierdoor krijgen we juist de verbondenheid tussen mensen waar we aan toe zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.